Instrumentatie > Flowmeting > Multi Phase Flow Meter
.
   

Multi Phase Flow Meter

De wereldbekende Multiphase Flow Meter van Roxar a/s meet zeer accuraat de hoeveelheden gas, olie en water in een olie/gas productiestroom. Productie hoeft niet te worden gescheiden of gemengd. De meting is volkomen onafhankelijk van het stromingsprofiel. Door jarenlange veldervaringen is aangetoond dat de meter stabiel en accuraat werkt en een goede reproduceerbaarheid heeft.De Multiphase Flow Meter is compact, eenvoudig te installeren en bevat geen slijtende, bewegende onderdelen. Door gebruikersvriendelijke service software, gebaseerd op keuze menu’s, is de meter eenvoudig te configureren. Een zeer grote variëteit van communicatiemogelijkheden biedt bijna elke gewenste manier om de resultaten aan de operator of reservoir manager te presenteren. Een zeer grote operating range met “water cuts” van 0 tot 100% en gas fracties van 0 tot 90% zijn voor deze meter geen probleem.

Onafhankelijke testen hebben, keer op keer, aangetoond dat elektronische metingen superieur zijn voor debietmetingen van multi-fase stromen. Vooral in die gevallen waarbij laag debiet en sterke fluctuaties van waterproductie voorkomen.


Download

Download hier de brochure.

De Multiphase Flow Meter van Roxar a/s is ook verkrijgbaar in een Sub-sea versie. Een Sub sea Multi Phase meting maakt een dure Sub-sea testleiding overbodig. De Sub-sea meter bestaat uit permanent geïnstalleerde onderdelen en een, met behulp van een ROV, afneembaar deel. In dit deel bevindt zich de elektronica, CPU en voeding. Alle elektronica is zo uitgelegd dat volledige redundancy is gewaarborgd.

De Sub sea Multiphase Flow Meter kan ook worden geleverd in een “Chokebridge” versie. Hierbij is de meter direct op een leidingskid of module gelast. Hij wordt dan geïnstalleerd en teruggehaald als geheel van de totale skid.

 
.  FLUID FLOW UNDER CONTROL
   Beheersing van vloeistof en gasstromen