Instrumentatie > Process analyse

.
   

Proces Analyse

Voor het optimaliseren van olie- en gasproductie levert Wegman innovatieve proces analyse apparatuur van Roxar a/s. .


De Multi Phase Flow Meter van Roxar a/s meet nauwkeurig de gas- en waterfracties in olieproductie. Met behulp van de meter kan de separatie direct worden aangestuurd. Hierdoor is een kostbare en zware testseparator overbodig geworden.

Voor het optimaliseren van corrosie- en hydraatinhibitor injectie bij aardgasproductie is de Wet Gas Meter van Roxar a/s de ultieme oplossing. De meter onderscheidt on-line de condensaat-, formatiewater- en zoutfracties in de totale oliestroom.


De Water In Oil Meter van Roxar a/s meet nauwkeurig en on-line de waterfractie in een oliedebiet. Zelfs als de samenstelling van de olie wijzigt, blijft de meter nauwkeurig de hoeveelheid water meten. Deze meter is uitermate geschikt bij aardolieproductie en bij op- en overslag van verschillende typen olie.

 

Voor het optimaliseren van gas- en olieproductie waarbij zand als bijproduct vrijkomt is de Sand Monitor van Roxar a/ s onmisbaar. Door actueel en nauwkeurig de kwantitatieve hoeveelheid geproduceerd zand te monitoren kan de optimale gas- en olieproductie worden bereikt. Dit systeem is ook eenvoudig als tijdelijke, draagbaar, systeem te gebruiken zodat onderzocht kan worden of een put al dan niet zand produceert.

 
.  FLUID FLOW UNDER CONTROL
   Beheersing van vloeistof en gasstromen